Afstemnings-plugins til WordPress

Dette indlæg blev oprindeligt skrevet på min blog, eLauridsen.dk

 

Jeg har i knap to måneder nu kørt ugentlige afsteminger på AnimeGuiden, og i den anledning har jeg været igennem flere forskellige afstemnings-plugins til WordPress for at finde det bedste, så her er en række korte beskrivelser af mine oplevelser med en række af dem.


YOP Poll
Jeg endte med at bruge dette størstedelen af tiden, men der var til sidste flere problemer mellem det og sidens ny tema (radio-buttons der ikke virkede ordentligt), så jeg valgte at skifte. Dette ændrer dog ikke på at det samlet er et af de bedste afstemings-plugins, hvis ikke det bedste, til WordPress efter min mening. Det er relativt let at konfigurere, har en ikke alt for kompliceret sprog-brug og god mulighed for at styre ens afstemning. Der er et god udvalg af pre-definerede temaer til afstemningerne og med lidt koden kan man selv lave sit eget layout, så der er ikke noget at komme efter med udseendet på afstemningerne heller.
Problemerne med tema kompabilitet sætter lidt skår i glæden, men siden fejlen reelt ligger i temaet og ikke dette plugin skal pluginnet ikke have skylden. Dette vil være min første anbefaling hvis folk vil have en afstemning på deres WordPress.

Colored Votes Poll
Fint plugin, men ikke det jeg personligt ledte efter da dets form for afstemning ikke var den ønskede. Hvert punkt i en afstemning har fem muligheder (neutral, negativ, lidt negativ, lidt positiv, positiv) og disse er selvfølgelig farvekodede (deraf navnet på pluginnet). Afstemninger kan tidsbegrænses etc., og samlet virker det som et yderst habilt plugin som mange nok vil kunne finde brug af, men siden det afstemningsforum ikke var min yndlings har jeg ikke testet det i dybden i forhold til tema-kompabilitet osv.

WP Polls
Jeg kan huske at der var en grund til at jeg oprindeligt valgte YOP frem for WP Poll, men jeg kan ikke huske hvorfor jeg valgte WP fra så jeg vil ikke komme med en kvalificeret bedømmelse af dette udover at det umiddelbart virker fornuftigt. Noget siger mig at grunden var tema-kompabilitet, nok i forbindelse med responsivt layout, men det skal testes nærmere før at jeg vil give en reel vurdering udover at det virker fornuftigt for de fleste men en anelse mere kompliceret i opsætning / sprogbrug end visse andre løsninger, så det er ikke for dem der er svage til engelsk.

Social Polls by OpinionStage
Social Polls er reelt ikke et rendyrket WordPress plugin, idet det blot gør arbejdet for en med at forbinde ens side med OpinionStages service så man kan nøjes med én sætning frem for en længere smøre med div’s og includes, men faktum er at det i sidste ende er en ekstern løsning som kan bruges over alt og ikke kun på ens WP side.
Når det er sagt er det dog en glimrende – og gratis medmindre man har ønsker om detaljeret statistik eller virkeligt megen trafik -service hvor man opretter afstemninger som folk så kan stemme på med deres FaceBook eller Twitter konto eller selvfølgelig anonymt hvis man tillader dette. Siden det sociale aspekt er i fokus er der selvfølgelig mulighed for at alle kan dele afstemningerne let, så de kan hurtigt spredes.
Et stort minus er at man ikke kan sætte tidsfrister på afstemningerne, man er nødt manuelt at lukke dem, og i det hele taget kan de ikke finindstilles helt så meget som YOP og WP Polls.
Denne løsning er primært hvis man vil have en ekstern, ikke WP løsning, og hvis det sociale aspekt betyder meget.


Jeg endte med at skifte til OpinionStages løsning da YOP begyndte at drille. Den er godt nok ikke så fleksibel og den manglende mulighed for at sætte en slutdato på en afstemning er noget graverende, men den sociale medie integration vejer i min brug op for det.

Du vil også synes om

Skriv et svar