Hvad jeg ellers har arbejdet med de sidste måneder

Erik Weber-Lauridsen

Som jeg skrev i det sidste blog indlæg her har jeg ikke just ligget på den lade side selvom jeg ikke har opdateret siden her ret meget. Således er nedenstående kun et udpluk af hvad jeg har eller har haft gang i de sidste måneder men som ikke ligger offentligt tilgængeligt online, nogle gange er det rart bare at øve sig på en lokal server uden at verden kigger med.

  • CodeIgniter er et framework jeg har leget noget rundt med og bl.a. lavet et mini CMS og et databasesystem til at holde styr på medlemmer af en forening. Det siger sig selv at sikkerhed og mulighed for at låse for adgang var essentielle i især det sidstnævnte tilfælde.
  • Corona er et værktøj til multiplatform (iOS og Android) udvikling af apps der benytter sproget LUA. Jeg har bl.a. lavet en app der kan læse RSS, vise en adresse på et kort og ting gennem et webview.
  • Drupal 7 temaer og plugins, har lavet flere temaer til Drupal 7, et par plugins og øvet mig på at lave en samlet totalløsning med brugerrettigheder, WYSIWYG editor, forbindelse til anden data osv.
  • Drupal 8 har jeg snuset kort til men helt klart et system jeg godt kunne tænke mig at arbejde mere i dybden med hvis jeg får tiden / opgaven til det.
  • Laravel er et andet framework inspireret af MVC tankegangen ligesom CodeIgniter der giver et godt grundlag for webprojekter. Det adskiller dog delene af siden noget mere skarpt end CodeIgniter.
  • Moodle er et LMS (learning managing system) som jeg har haft rodet rundt med lokalt. Hele tanken om et CMS-agtigt system rettet mod undervisning og de særlige behov det område har er spændende for mig givet min baggrund som folkeskolelærer, og jeg har også kigget på flere plugins inden for området til mit nok foretrukne CMS system, WordPress.
  • Oxwall er et socialt netværks system som jeg har haft installeret og benyttet flere gange på forskellige steder, f.eks. japanimation.dk, men medens systemet er udmærket er der stadig en del børnesygdomme der skal rettes men det bliver bedre for hver version.
  • Titanium / Appcelerator er et javascript baseret udviklingsværktøj til udvikling af mobil apps (iOS, Android og Windows Phone). Jeg arbejder for tiden med at få apps derfra til at kommunikere med databaser / json objekter og har allerede lavet en rss læser og en app der afspiller videoer.

Derudover har jeg taget en række certifikater fra Microsoft Virtual Academy inden for webudvikling og programmering.

Du vil også synes om

Skriv et svar